AlbanianEnglish

Njerëzit binden me një vaksinë anti-Covid çdo vit, jo me doza përforcuese

Drejtori ekzekutiv i Pfizer, Albert Bourla thotë se një vaksinë vjetore anti-Covid do të ishte më e preferueshme sesa vaksinat me doza përforcuese.

Deklarata e tij u bë të shtunën teksa ekspertët po studiojnë mënyra mbi dhënien fund të luftës ndaj pandemisë së koronavirusit.

Vaksina anti-COVID-19 nga Pfizer/BioNtech ka rezultuar efektive kundër sëmundjes rëndë dhe vdekjes së shkaktuar nga varianti Omicron, megjithatë ka dalë më pak efektive në parandalimin e transmetimit të virusit.

Me rritjen e rasteve me variantin e ri të Covid, disa vende kanë prezantuar programin ku qytetarëve u kërkohet të bëjnë doza përforcuese të vaksinave anti-Covid ose kanë shkurtuar hendekun midis injektimeve ndërsa qeveritë përpiqen të forcojnë mbrojtjen.

Në një intervistë me N12 News të Izraelit, Albert Bourla u pyet nëse dozat përforcuese të vaksinave anti Covid mund të administrohen çdo katër deri në pesë muaj. Por ai tha se ky nuk do të jetë një skenar i mirë.

“Ky nuk do të jetë një skenar i mirë. Ajo që unë shpresoj është që ne do të kemi një vaksinë që do të duhet ta bëni një herë në vit. Një herë në vit është më e lehtë të bindësh njerëzit që ta bëjnë. Është më e lehtë për njerëzit të kujtojnë. Pra, nga perspektiva e shëndetit publik është një situatë ideale. Ne po kërkojmë të shohim nëse mund të krijojmë një vaksinë që mbulon Omicron dhe nuk harron variantet e tjera dhe kjo mund të jetë një zgjidhje”, deklaroi Bourla.

CEO i Pfizer shtoi se kompania mund të jetë gati të paraqesë për miratim një vaksinë të ridizajnuar për të luftuar Omicron dhe ta prodhojë atë në masë, që në muajin mars.

You don't have permission to register