Një surprizë për gjithë adhuruesit e “Twilight”

Saga “Twilight” ka qenë padyshim me të vërtetë një dashuri që do të jetojë në përjetësi.

Një serial televiziv i bazuar në romanet romantike fantazi nga Stephenie Meyer është në zhvillim të hershëm në Lionsgate TV.

Burimi tha gjithashtu se Meyer pritet të përfshihet në serial. Një zëdhënës i Lionsgate nuk pranoi të komentonte. Nuk kishte detaje të tjera se si do të përshtaten librat për TV.

Romani debutues i Meyer “Twilight” u botua në 2005, i ndjekur nga vazhdimet “New Moon”, “Eclipse” dhe “Breaking Dawn” që u botuan deri në vitin 2008. Më shumë se 100 milionë kopje të librave janë shitur në mbarë botën. Seriali ndjek Bella Swan, një adoleshente njerëzore që zhvendoset në Forks, Uashington dhe bie në dashuri “pa kushte dhe të pakthyeshme” me shokun e saj të ri të klasës, Edward Cullen.

Kur Bella mëson se Eduardi është në fakt një vampir, historia merr kthesa dhe kthesa, duke përfshirë një trekëndësh dashurie me ujkun Jacob Black, si dhe lindjen e një foshnjeje njeriu vampir, ndërsa dy të dashuruarit e kryqëzuar me yje lundrojnë përkushtimin e tyre të pavdekshëm ndaj njëri-tjetrit.

Të katër librat u përshtatën në një ekskluzivitet jashtëzakonisht të popullarizuar me pesë filma që u bë i njohur si “The Twilight Saga”. Filmi i parë u shfaq premierë në vitin 2008, duke i kthyer Stewart, Pattinson dhe Launtner në yje masive dhe shpejt tërhoqi një bazë fansash të përkushtuar dhe obsesive që u bë e njohur si “Twihards”.

Filmat e kombinuar vazhduan të fitonin mbi 1 miliard dollarë, me “Breaking Dawn Part 2” që grumbulloi rreth 300 milionë dollarë në arkë që nga publikimi i tij në 2012. Detajet për serialet televizive në këtë pikë janë të pakta, por duroni, majmunët merimangë, më shumë për atë që do të vijë.