Një “Plan Marshall” për të rindërtuar Ukrainën?

Rindërtimi i Ukrainës pas luftës është misioni i një “gjenerate” të tërë dhe do të kërkojë një strategji të nivelit të “Planit Marshall”, theksuan kancelari gjerman Olaf Scholz dhe presidentja e Komisionit Evropian Leyen. Europa ka një rol të veçantë në mbështetjen e rindërtimit të Ukrainës.

Ndër të tjera Scholz vuri në dukje se se rindërtimi i Ukrainës është një detyrë e komunitetit ndërkombëtar që do të marrë dekada.