Një fabrikë e re baterish për Italinë

Ndërsa kërkesa për automjete elektrike vazhdon të rritet, Italia është zgjedhur si vendi për një fabrikë të re baterish. Ajo do të një sipërmarrje e përbashkët midis Stellantis, Mercedes-Benz dhe TotalEnergies.

Automotive Cells Company do të transformojë një fabrikë ekzistuese në Termoli të Italinë jugore, me synimin për të prodhuar bateri për më shumë se 2.5 milionë automjete në vit deri në 2030-ën.

Fabrika e baterive do të jetë e treta në Evropë për Stellantis, pas atyre të shpallura tashmë në Francë dhe Gjermani, të cilat po ndërtohen.

Firma e sipërmarrjes së përbashkët tha se tre partnerët ishin zotuar të rrisin kapacitetin e saj industrial dhe të rrisin zhvillimin dhe prodhimin e qelizave dhe moduleve të baterive me performancë të lartë.

Plani i përditësuar do të përfshijë një investim prej më shumë se 7 miliardë euro, ose rreth 7.7 miliardë dollarë.

Lajmi vjen një ditë pasi Tesla nisi fabrikën e saj gjermane, e cila është qendra e parë evropiane e kompanisë.

Gjigandi i baterive koreano-jugore LG tha se planifikon të investojë 1.5 miliardë dollarë për të krijuar një sipërmarrje të përbashkët me Stellantis në Kanada.