Nisma për donacion në shenjë nderi ndaj policit të vrarë në Kosovë nga serbët

Afrim Bunjaku është polici i cili humbi jetën në krye të detyrës më 24 shtator gjatë një sulmi nga disa terroristë serbë të mirëtrajnuar. Shoqata amerikano-shqiptare e forcave të zbatimit të Ligjit ka ndërmarrë një nismë në nder të Bunjakut. Bëhet fjalë për një fushatë për mbledhjen e fondeve për familjen e Bunjakut përmes dhurimeve në shuma monetare në GoFundMe. Kjo për të nderuar emrin e tij, kontributin përmes punës, guximit, si dhe për të mbështetur financiarisht pjesëtarë të tjerë të familjes së Bunjakut, babain, bashkeshorten, djalin dhe vëllanë e tij.

Përmes një njoftimi Shoqata shprehet se përkushtimi i Bunjakut, i palëkundur për t’i shërbyer dhe mbrojtur qytetarët e Kosovës ka lënë gjurmë të pashlyeshme në zemrat e të gjithëve.

Lexoni njoftimin si më poshtë dhe udhëzimin se si mund të bëheni dhe ju pjesë e donacionit.

“Të nderuar anëtarë!

Ne jemi bashkë sot me zemër të rënduar dhe një ndjenjë të thellë urgjence për të mbështetur familjen e një heroi të vërtetë, policit Afrim Bunjaku. Më 24 shtator 2023, Bunjaku na u mor në mënyrë tragjike gjatë një prite frikacake nga TERORISTËT SERB gjatë rrethimit të Manastirit. Përkushtimi i tij i palëkundur për t’i shërbyer dhe mbrojtur qytetarët e Kosovës ka lënë gjurmë të pashlyeshme në zemrat tona.

Bunjaku nuk ishte thjesht një polic i përkushtuar; ai ishte një simbol i guximit, qëndrueshmërisë dhe vetëmohimit. Ai mishëroi vlerat që ne, si profesionistë të zbatimit të ligjit, i mbajmë të shtrenjta – një përkushtim ndaj drejtësisë, një përkushtim të palëkundur ndaj komuniteteve tona dhe një gatishmëri për të vënë jetën tonë në linjë për të mbajtur lagjet tona të sigurta.

Si anëtarë të Shoqatës Amerikane Shqiptare të Zbatimit të Ligjit, ne jemi të bashkuar nga një angazhim i përbashkët për të mbështetur parimet e drejtësisë dhe për të qëndruar pranë atyre që i kanë kushtuar jetën kësaj kauze fisnike. Sot kemi mundësinë të qëndrojmë edhe një herë bashkë, por kësaj radhe është për të mbështetur familjen e Afrim Bunjakut në kohën e nevojës.

Heroi Afrim Bunjaku lë pas një familje të pikëlluar, e cila jo vetëm duhet të përballojë humbjen shkatërruese të të dashurit të tyre, por edhe të përballet me pasigurinë e së ardhmes së tyre. Ne nuk mund të kthejmë babanë, bashkëshortin, djalin dhe vëllanë e tyre të dashur, por mund të sigurojmë që familja e tij të marrë mbështetjen që meriton.

Ne jemi duke nisur një fushatë për mbledhjen e fondeve për të ofruar ndihmë financiare për familjen e Bunjakut në këtë kohë të vështirë. Çdo donacion, pa marrë parasysh sa i madh apo i vogël, do të bëjë një ndryshim për t’i ndihmuar ata të rindërtojnë jetën e tyre dhe të nderojnë kujtimin e heroit tonë të rënë.

Ja se si mund të kontribuoni:

Dhuroni: Ju inkurajojmë të bëni një donacion në Fondin Përkujtimor të Afrim Bunjaku. Çdo dollar vlen dhe do të mbështesë drejtpërdrejt familjen e tij.

Përhapni fjalën: Ndani këtë fushatë për mbledhjen e fondeve brenda rrjetit, familjes dhe miqve tuaj. Së bashku, ne mund të arrijmë më shumë njerëz dhe të kemi një ndikim më të rëndësishëm.

Tregoni mbështetjen tuaj: Shprehni ngushëllimet dhe mbështetjen tuaj për familjen e Bunjakut. Fjalët tuaja inkurajuese do të kenë kuptimin e botës për ta gjatë kësaj kohe sfiduese.

Të bashkohemi, si front i bashkuar, të nderojmë kujtimin e Afrim Bunjakut dhe të mbështesim familjen e tij të pikëlluar. Heroi ynë dha gjithçka për qytetarët e Kosovës, dhe tani është radha jonë t’ia kthejmë familjes së tij.

Së bashku, ne mund të bëjmë një ndryshim. Le të sigurojmë që trashëgimia e Afrim Bunjakut të vazhdojë të jetojë dhe që familja e tij të ndiejë dashurinë dhe mbështetje.

Dhuroni tani dhe ndikoni në mënyrë të qëndrueshme në jetën e atyre që kanë sakrifikuar kaq shumë për komunitetet tona.

Linku zyrtar ku mund të dhuroni: https://www.gofundme.com/f/honoring-the-life-of-kosov-po-hero-afrim-bunjaku?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer