Nis sezoni turistik, pushuesit nga Kosova dominojnë bregdetin shqiptar

Çelja e sezonit turistik dhe temperaturat e larta kanë bërë që mijëra turistë vendas dhe të huaj të dynden në bregdet. Në Durrës si gjithmonë dominojnë turistët nga Kosova dhe Maqedonia e Veriut, por nuk mungojnë as të huajt, kryesisht italianë dhe polakë.Edhe Vlora priti fundjavën që lamë pas mijëra turistë nga vende të ndryshme të botës. Në Vlorë ka një trend vizitorësh nga Gjermania, Suedia dhe Finlanda që vijnë për një ose dy ditë për të njohur vendin.Prenotimet në fillim të këtij sezoni janë për 1-2 ditë por jo afatgjata.

Ndërsa, për plazhin e Durrësit. Një problematikë e theksuar është mungesa e hapësirave publike.