Nis gara elektorale në Greqi, premtimet e Micotaqis dhe të Tsipras

Vetëm dy ditë pas raportit të Organizmit për Bashkëpunimin dhe Zhvillimin që tregoi se pagat në Greqi vërtet u rritën me 1.5% gjatë vitit të kaluar, por në lidhje me inflancionin e lartë prej 9.7%, realisht u reduktuan me 7.4%, rivalët kryesorë në zgjedhjet parlamentare të të 21 majit, vendosin në qendër të premtimeve elektorale, pikërisht masat për ekonominë.

Në prezantimin e programit të Demokracisë së Re kreu i konservatorëve në fuqi, Kyriakos Mitsotakis premtoi rritjen e mëtejshme të pagave , pensioneve dhe uljen e taksave në rast se merr mandatin e dytë.

Edhe lideri i partisë më të madhe opozitare Aleksis Tsipras fokusohet kryesisht në fjalimet e tij tek reformat ekonomike për të luftuar spekulimin tek shtrenjtësia e energjisë elektrike, karburantit dhe çmimeve të artikujve të shportës ushqimore.