Ngrohja globale: Temperaturat deri në 48°C

Në Larkana të Pakistanit, aty ku banorët janë kryesisht punëtorë me të ardhura të ulëta, njerëzit thanë se po përballonin nxehtësinë ekstreme pa asnjë komoditet qytetar.

Jacobabad, i vendosur në veriperëndim të provincës Sindh, njihet si vendi më i nxehtë në Pakistan. Departamenti i Shëndetësisë në Sindh ka udhëzuar administratën lokale të ngrejë kampe për goditje të nxehtësisë për të ndihmuar njerëzit me hidratim.

Departamenti Meteorologjik i Pakistanit tha se shumica e pjesëve të vendit ka të ngjarë të mbeten nën kontrollin e valës së të nxehtit gjatë javës. Ai këshilloi njerëzit që të shmangin ekspozimin e panevojshëm në rrezet e diellit direkte dhe të marrin masa paraprake.

Më shumë se një miliard njerëz janë në rrezik të ndikimit të lidhur me nxehtësinë në rajon, kanë paralajmëruar shkencëtarët, duke e lidhur fillimin e hershëm të një vere intensive me ndryshimet klimatike.