Nga Nutella te Venerda, këta janë emrat e ndaluar në botë

Zgjedhja e një emri mund të jetë më e ndërlikuar nga sa mendoni, sepse ka disa kufizime ligjore.Nëse rastësisht do të jetonit në SHBA, do të kishit liri absolute në zgjedhjen e emrit. Sigurisht, ju mund të mos dëshironi që fëmija juaj të ketë një emër krejtësisht “të çmendur”, por kjo është brenda të drejtave tuaja.

Ndërsa në SHBA i keni këto liri, nga ana tjetër, në vende të tjera të botës situata është më e kufizuar. Këtu janë 10 emra interesantë për fëmijët që janë të ndaluar në disa vende.

Nutella është e ndaluar në Francë

Me falje për të gjithë dashamirët e çokollatës-lajthisë, emri Nutella është ndaluar në Francë. Në vitin 2015, një gjykatë franceze i ndaloi prindërit që t’i vinin vajzës së tyre emrin e kësaj marke të famshme. Emri i saj tani është Ella.

Ekziston vetëm një IKEA në Suedi

Ju mund të jeni një adhurues i madh i produkteve të Ikea-s, por kjo nuk ju jep të drejtën ta emërtoni fëmijën tuaj në këtë mënyrë.

Akuma nuk është një emër i preferuar në Japoni

Akuma në japonisht do të thotë “djall”. Edhe pse jo plotësisht i ndaluar, autoritetet po inkurajojnë prindërit që t’u vënë fëmijëve të tyre emra më të përshtatshëm.

Harrojeni Luciferin në Zelandën e Re

Ndryshe nga Japonia ku një emër që do të thotë “djall” nuk është rreptësisht i ndaluar, është i padëshirueshëm, në Zelandën e Re emri Lucifer, si një numër emrash të tjerë potencialisht fyes, është absolutisht i ndaluar.

Nuk mund të quhesh Robocap ose Facebook në Meksikë

Meksika ka ndaluar emrat Robocap dhe Facebook me pretekstin se ato nxisin dhunë.

Emrat dhe pseudonimet e shkurtuara nuk lejohen në Portugali

Në këtë gjendje, ju mund të quheni Thomas, për shembull, por jo Tom ose Toma. Format e shkurtuara të emrave, si emrat e plotë zyrtarë, nuk lejohen në këtë shtet.

Mollët, por as Ftua, Qershitë dhe Luleshtrydhet në Malajzi

Malajzia ka rregulla mjaft strikte për emrat. Është interesant fakti se autoritetet e këtij vendi në vitin 2006 kanë ‘larguar’ pseudonime dhe emra të shumtë me kuptimin e frutave apo perimeve.

Në Itali, Venerdi (e premte) mund të jetë vetëm një ditë e javës

Kur një burrë u përpoq t’i vinte emrin vajzës së tij Venerda, që do të thotë e premte në italisht, atij iu tha se ishte e ndaluar. Zyrtarët konsideruan se emri binte nën kategorinë e emrave “qesharak ose të turpshëm”.

Gucci, Mercedes dhe Chanel “nuk ekzistojnë” në Zvicër

Dhe Zvicra ka disa rregulla strikte të emërtimit. Kështu, ju nuk mund të emërtoni një fëmijë sipas një emri tashmë ekzistues të markës.

Linda është absolutisht e ndaluar në Arabinë Saudite

Në vitin 2015, qeveria e Arabisë Saudite ndaloi një numër emrash që i konsideronte fyese, duke përfshirë emrin Linda. Ata besojnë se të gjithë emrat joarabë, joislamikë që bien ndesh me kulturën e Arabisë Saudite nuk duhet të lejohen.