Nga fitues festivalesh, emigrant në Itali

Bledi Shishmani (kompozitor-pianoforte) i njohur si pjestar dhe themelues i grupit Akullthyesit,  një ndër grupet e krijuara në Elbasan në vitin 1989. Bledi Shishmani kishte eksperiencë dhe të mëparshme në skenën e muzikës, në vitet 1987-88 prezantohet si kompozitor ne Festivali e Fëmijëve në Elbasan, ku shpallet si fitues i çmimit inkurajues. Me trazirat qe ndodhen ne Shqipëri ne vitin 1998 lideri Bledi Shishmani vendos te largohet nga Shqipëria drejt Italisë.