Nga 1 prilli rritet paga minimale

Nga 1 prilli qeveria ka vendosur rritjen e pagës minimale në 40 000 lekë.

Nga viti 2013, përmes këtij instrumenti paga minimale është rritur me 60% nga 24 mijë lekë.

Megjithtate, rritja që do aplikohet së fundmi me 6 mijë lekë është më e larta në 27 vite.

Sipas ekspertëve të punësimit ndërhyrja është pozitive, por sipas tyre ndryshimi i shpeshtë kërkon më shumë planifikim dhe transparencë.

*Tibo News