Netflix publikon lojëra të reja

Netflix njoftoi nisjen e tre lojërave në celular , me titullin e katërt që vjen në fund të muajit.

Shërbimi i transmetimit më i njohur për filmat dhe shfaqjet e tij televizive thellon investimin e tij në argëtimin interaktiv.

Zhvilluesi kanadez East Side Games ripublikoi lojën e tij në Facebook Dragon Up, ashtu si zhvilluesi spanjoll 11 Bit Studios me lojën e tij aventureske me role, Moonlighter.

Zhvilluesi gjerman HandyGames përditësoi lojën e tij strategjike, Townsmen – A Kingdom Rebuilt, për celularin Netflix.

Të tre lojërat celulare ofrohen përmes Apple App Store dhe Google Play Stores.

Më 31 maj, Exploding Kittens – The Game vjen në celularin Netflix. Direwolf Digital përshtati lojën popullore me letra për pajisjet mobile.

Që nga fillimi i iniciativës së lojërave në nëntor 2021, kompania ka blerë tre studio,  Next Games, zhvilluesin me bazë në Teksas, Boss Fight Entertainment dhe Night School Studio, zhvilluesi më i njohur për aventurën e tij misterioze të mbinatyrshme “Oxenfree”.

Këta katër tituj e sjellin katalogun e Netflix në 22 lojëra.