Netflix paditet për “Inventing Anna”

Rachel Williams, e cila është aktorja Katie Lowes tek “Inventing Anna”, transmetuar në Netflix, po çon vetë platformën në gjykatë.

Ajo pretendoi se ky serial e ka përshkruar atë si “snobe, të pandershme, të pabesë, të pangopur, frikacake, oportuniste dhe manipuluese”.

Rachel kërkon një dëmshpërblim për këtë, një gjyq të plotë dhe urdhër për të hequr portretizimin e saj nga seriali.

Williams ka nënshkruar me HBO për të rrëfyer versionin e saj të historisë.

Në padi theksohet se Williams është i vetmi personash, përveç Anna Delvey që bazohet në person real. Ekipi i saj ligjor ka këmbngulur se ajo ka qenë subjekt abuzimi dhe shqetësimi. Pas serialit ajo është përfolur nga fansat.

“Madhësia e dëmit të shkaktuar ndaj Williams nga shpifja e Netflix ka qenë e jashtëzakonshme”, thuhet në ankesë. “Seriali është parë nga miliona njerëz në mbarë botën dhe si rezultat i portretizimit të rremë të Netflix të saj si një person i neveritshëm, ajo i është nënshtruar një rrëkeje abuzimi në internet që i ka shkaktuar poshtërimin, shqetësim dhe ankth, pa përmendur dëmet në të ardhurat dhe të ardhurat e mundshme.”

Në serialin “Inventing Anna”, çdo episod ka të shkruar:

“Këto ngjarje janë të gjitha të vërteta, përveç atyre që janë të trilluara.”