Në Filipinë gjejnë zgjidhjen e rritjes së çmimeve të karburantit

Adhuruesi i motoçikletave filipinase, John Aldwin Bagabagon, kaloi më lehtë krizën se shumë motoçiklistë dhe shoferë të tjerë vendas këtë vit, ndërsa çmimet e karburantit vendas u rritën në nivele rekord.

Bagabagon, 35 vjeç, dhe familja e tij janë mes 200,000 konsumatorëve që i drejtohen një aplikacioni vendas për të siguruar kredi për furnizime me karburant me çmime të ulëta. Ata kanë rreth 50% në blerjet e tyre të benzinës gjatë katër muajve të fundit.

“Unë kursej shumë veçanërisht tani që çmimet e benzinës po rriten çdo javë,” tha Bagabagon.

Aplikacioni PriceLOCQ i lejon përdoruesit të rezervojnë karburantin me një çmim të caktuar duke i konvertuar blerjet në kredite dixhitale, të cilat më vonë blihen në stacionet e benzinës.

Shitjet e benzinës përmes aplikacionit në një ditë të vetme në mesin e marsit arritën në 2 milionë litra, duke përputhur vëllimet për të gjithë muajin shkurt, ndërsa konsumatorët përballeshin me rritjen e çmimeve.

PriceLOCQ është aplikacioni i vetëm i këtij lloji në rajon, tha themeluesi Yu.

Sipërmarrja personale e Yu, LOCQ, qëndron pas saj dhe partnere me firmat mbrojtëse për të kompensuar rreziqet mes çmimeve të paqëndrueshme.

Filipinet importojnë më shumë se 90% të kërkesave vjetore të karburantit. Çmimet e pompave në kryeqytetin Manila, një zonë urbane me 13 milionë banorë, janë rritur me 30% për benzinën dhe 66% për naftën këtë vit.

Autoritetet kanë paralajmëruar gjithashtu klientët që të kuptojnë rreziqet themelore të përdorimit të aplikacionit, duke përfshirë mos transferimin e kredive dhe rrezikun e blerjes së karburantit me shumicë dhe uljes së çmimeve.

“Nëse ky aplikacion nuk do të ekzistonte, do të kishim një kohë të vështirë, sepse ne përdorim benzinë ​​çdo ditë,” tha punonjësi i dërgesës Johnrey Omolon.