Në banka, 11.3 miliardë euro kursime

Banka e Shqipërisë ka publikuar totalin e depozitave për muajin janar.

Janë rreth 1.3 trilionë lekë apo 11.3 miliardë euro kursime në banka. 57% e tyre janë në valutë me rritje 5% nga një vit më parë duke arritur në totalin e 745 miliardë lekëve, ndërsa tek depozitat në lekë rritja është e papaërfillshme me 0.2% në totalin e 556 miliardë lekëve.

Niveli total i depozitave është në rekord, ndërsa nga një muaj më parë ato u rritën me 1.8%. Në nivel vjetor e gjjithë rritja prej 5% u udhëhoq nga depozitimet në valutë, ku pjesa më e madhe janë në monedhën euro.

Në krahasim me vitin 2021 zgjerimi I tyre ka pësuar ngadalësim, kjo nxitur edhe nga format e tjera të investimit si letrat me vlerë të qeverisë apo dhe fondet private të pensioneve.

*Tibo News