Ndryshimet e papritura të motit, ja sa ndikojnë në shëndetin tonë

Shumë kohë më parë, një filozof grek vuri re se një ndryshim i papritur i motit shkakton probleme të tilla si dhimbje koke, rraskapitje, zhurmë në vesh, dobësi, dhimbje në kyçe, puls të shpejtuar.

Ekziston një shpjegim shkencor se pse po ndodh kjo gjë, dhe është një ndryshim i fushës magnetike rreth planetit Tokë. Fusha magnetike është ose më e dobët ose më e fortë, në varësi të fuqisë së Diellit.

Kjo çështje prek si të moshuarit ashtu edhe të rinjtë, megjithëse të moshuarit janë shumë më të ndjeshëm. Intensiteti më i fortë i fushës magnetike prek më shumë pacientët kronikë.

Si duhet të sillen të sëmurët kronikë?

Te pacientët kardiovaskular, ndryshimet e motit janë më drastike. Nuk është keq që këta pacientë të bëjnë ekzaminim para ndryshimit të paralajmëruar të orës, për të kontrolluar tensionin, EKG-në dhe gjithçka tjetër që parashikohet. Një nga zgjidhjet është veshja me shtresa, të cilën mund ta heqim gjatë ditës.

Megjithatë, përveç ilaçeve, edhe pijet alkoolike në sasi të moderuara mund të kenë një efekt të dobishëm në trupin tonë në këto situata.

Pijet alkoolike në sasi të kufizuar kanë efekt, por mjekët duhet të kenë kujdes se kë dhe sa rekomandojnë. Rakia dhe vera e bërë në shtëpi zgjerojnë enët e gjakut dhe përshpejtojnë qarkullimin, por duhet të kemi kujdes me dozat.