Ndotja e ajrit në nivele alarmante në Tajlandë, rreth 200 mijë të shtruar në spital

Rreth 200,000 persona në Tajlandë janë shtruar në spital këtë javë me probleme shëndetësore për shkak të ndotjes së ajrit, sipas autoriteteve shëndetësore. Më shumë se 1.3 milionë njerëz janë sëmurë që nga fillimi i vitit për shkak të ndotjes së ajrit.  Kryeqyteti, Bangkok, me rreth 11 milionë banorë dhe një atraksion turistik nga e gjithë bota, po jeton në mjegull që nga fillimi i javës, gjë që ka bërë që popullsia të mbajë maska. Fëmijët, gratë shtatzëna dhe njerëzit me probleme të frymëmarrjes ose zemrës duhet gjithashtu të qëndrojnë në shtëpi, shtoi Khryangrai Namthaisong.

Smogu që mbulon horizontin është i lidhur me emetimet nga makinat dhe industritë, si dhe tymin nga djegia sezonale e bujqësisë që ndodh në këtë periudhë të vitit.

50 rrethet e Bangkokut kishin nivele të grimcave të imëta (PM 2.5), të cilat janë veçanërisht të rrezikshme pasi depërtojnë thellë në mushkëri.

Autoritetet e Administratës Metropolitane të Bangkok (BMA) kanë ngritur pika kontrolli për shkarkimin e makinave.