Ndodh për herë të parë, “Miss Universe Holanda” zgjidhet një transgjinor

Një grua transgjinore është zgjedhur “Miss Universe Holanda”, duke bërë historinë në Holandë.

22-vjeçarja Rikkie Valerie Kolle fitoi konkursin, i cili e dërgojë atë automatikisht për të konkurruar në konkursin e ardhshëm “Miss Universe” gjatë këtij viti, ku femra nga e gjithë bota do të garojnë për kurorën e më të bukurës.

Miss Holanda e vitit të kaluar, Ona Moody dhe Miss Universe R’Bonney Gabriel ishin të pranishme në ceremoninë e dhënies së çmimit, ndërkohë që ajo nuk do të jetë gruaja e parë trans që do të konkurrojë për titullin Miss Universe pasi Angela Ponce nga Spanja e ka bërë këtë gjë në vitin 2018.