AlbanianEnglish

Ndërtimi i teatrit të ri në dhunim të Gjykatës Kushtetuese, thotë Berisha

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, e ka konsideruar “dhunim të vendimit të Gjykatës Kushtetuese” nisjen e punimeve për ndërtimin e godinës së re të Teatrit Kombëtar.

Në një konferencë për shtyp përpara mbledhjes së grupit parlamentar, Berisha tha të mërkurën se Gjykata Kushtetuese e kishte ndaluar procedimin e mëtejshëm në truallin e Teatrit.

“Gjykata Kushtetuese ndalon procedimin e mëtejshëm në atë truall, ia kthen atë qeverisë. Ky është vendi i vetëm ku vendimet e Kushtetueses rrëzohen me vendime të banditëve qeveritarë. Ky është vendi i vetëm në botë ku një vendim i Gjykatës Kushtetuese rrëzohet me një vendim të qeverisë,” – deklaroi Berisha.

Kryetari i PD-së u shpreh se qeveria dhe Bashkia Tiranë me vendimet që po marrin po nxisin përplasje mes qytetarëve. Berisha paralajmëroi gjithashtu ndërtuesit që “të mos bëhen mashë për tekat politike”.

You don't have permission to register