NATO stërvitje në Baltik

Polonia, Republika Çeke, Sllovakia dhe Mbretëria e Bashkuar shfaqën të gjitha sistemet e tyre të mbrojtjes ajrore në një stërvitje në detin Baltik.

Shtatëmbëdhjetë aleatë të NATO-s dhe vende partnere po marrin pjesë.

Zëvendës komandanti i Komandës Ajrore Aleate të NATO-s, Pascal Delerce tha se pushtimi rus i Ukrainës kishte parë një rritje të raketave, avionëve luftarakë dhe mjeteve ajrore pa pilot pranë kufijve të vendeve të NATO-s dhe sipas tij, kjo rrit rrezikun dhe kërcënimin nga pikëpamja ajrore dhe raketore.