Plane për makinë ‘Tesla’ me çmim ekonomik?

Shefi Ekzekutiv i Tesla-s, Elon Musk, ka ngacmuar prej vitesh botën me ëndrrën e tij për një makinë elektrike të përballueshme.

Këtë javë, fansat shpresojnë se ai do të shpjegojë atë që ka në mendje dhe ndoshta se si mund ta përballojë ndërtimin e kësaj gjëje.

Musk tha vitin e kaluar se ai e ka planin për një makinë 25,000 dollarëshe, të njohur si Model 2, të cilën e konsideroi si vendimtare për makinat e lira.

Zgjerimi në tregun masiv është kritik për përmbushjen e objektivit të Tesla-s për të rritur dërgesat e automjeteve 15-fish në 20 milionë deri në vitin 2030.

Tesla uli çmimet në muajt e fundit për të rritur shitjet, të cilat ishin nën presion nga një ekonomi e dobët dhe konkurrenca në rritje.