Mund t’ju ndryshojnë jetën/ Të vërteta që i neglizhoni në moshë të re

Gjithçka është gjithmonë më e thjeshtë nga sa mendojmë. Pyetja është se sa shpejt e kuptojmë dhe çfarë bëjmë për të.

Ja, pra, disa të vërteta që nuk duhet të na marrin një jetë për t’i perceptuar si të vërteta. Lexoni dhe rishikoni prioritetet tuaja me synimin për një frymëmarrje më të lehtë dhe një jetë të përditshme me më shumë përmbajtje!

Koha është e çmuar

Koha nuk kthehet pas. Sigurohuni që ta shpenzoni me mençuri dhe maturi sepse “më pas do të goditni kokën”.

Jetoni çdo moment ashtu siç e meriton. Ndoshta jo “si të ishte e fundit”, por definitivisht jo me një “hajde fëmijë, merre qetë, kam kohë”. Sepse, në realitet, nuk e di nëse e ke dhe ky është… fakt!

Pasuria më e madhe në jetë është shëndeti

Epo, po, nuk ka dyshim për këtë. Dhe kur flasim për shëndetin, po flasim si për shëndetin fizik ashtu edhe atë mendor, ku të dyja kanë të njëjtën rëndësi. Dhe këtu koha ka aplikimin e saj sepse sa më shpejt ta kuptoni këtë rëndësi dhe sa më i ri të filloni të “investoni” (në thelb dhe jo fjalë për fjalë) në shëndetin tuaj, do të shihni… shëndetin tuaj!

Po, cilësia e marrëdhënieve tuaja ka rëndësi

Në rini nuk e kupton. Gjithmonë ndiheni sikur keni kohë. Ju grumbulloni përvoja dhe në një moment kur të lodheni do të qetësoheni. Ky është plani. Megjithatë, nuk është saktësisht kështu! Dhe sa më shpejt ta kuptoni dhe ta pranoni atë, aq më mirë.

Cilësia e marrëdhënieve tuaja karakterizon cilësinë e jetës suaj dhe kjo është veçanërisht e rëndësishme.

Pra, sigurohuni që të investoni kohë dhe energji në kultivimin e marrëdhënieve të thella dhe kuptimplote.

Duhet ta duash veten para së gjithash

Mund ta themi herët, por pakkush e zotëron atë në kohë. Njohuri dhe mjeshtëri jetike. Sepse po, fillimisht duhet të duash dhe të pranosh veten, e më pas të gjithë të tjerët! Të të dua. Kujdesu per veten. Te besoj! Vlerat e padiskutueshme.

Dështimi është i programuar

Është e pamundur që dikush të fitojë gjithmonë. Dhe kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Një dështim nuk është fundi i botës. Përkundrazi, sigurisht që sjell një mundësi për dije. Thjesht duhet ta njohësh dhe ta përdorësh në avantazhin tënd.

Mos kini frikë nga dështimi. Shikojeni, thjesht, si një hap më shumë drejt qëllimit përfundimtar!

Paraja nuk sjell lumturi

Ky është një kurth i madh! Shikoni… Gënjeshtrat janë të këqija. Paraja e bën botën të rrotullohet, e vërtetë! Por nëse keni para, nuk rezulton se do të keni edhe lumturi, ndryshe nga sa besojnë shumica e njerëzve, të cilët, meqë ra fjala, në shumicën dërrmuese nuk i kanë!

Po, komoditeti financiar është shumë i rëndësishëm sepse zgjidh problemet themelore të përditshme, por, në realitet, lumturia e vërtetë vjen nga dashuria, gëzimi, përmbushja dhe jo nga pasuritë materiale. Mendimi i plotë romantik? Mundet. Megjithatë, është e vërteta!

Nuk mund t’i bëni të gjithë të lumtur

Sigurisht, nuk keni nevojë, por kjo është një çështje tjetër. Sa më shumë energji të shpenzoni për të mbajtur të kënaqur sa më shumë njerëz rreth jush, aq më shumë do të “kulloni” veten. Më mirë të përqendrohesh të pëlqesh veten dhe ata që qëndrojnë pranë do të jenë ata që ia vlen të kesh në krah.

Jeta është e shkurtër

Po, por edhe një e vërtetë e madhe në të njëjtën kohë. Më e madhja ndoshta! Dhe fatkeqësisht kjo është një e vërtetë që ne e perceptojmë si realitet kur kemi humbur kohë të çmuar për gjëra të pakuptimta që “thithin” ditë, minuta, frymë! A nuk është turp?