Mosfunksionimi i timonit të anijes që transportonte drithë nga Ukraina bllokon Bosforin

Anija e mallrave 173 metra, Lady Zehma, që transportonte drithë nga Ukraina u përmbys dje në Bosfor, teksa ishte rrugës për në Stamboll. Aksidenti ka ndodhur rreth orës 21:00 mbrëmë pas një defekti të timonit. Herët këtë mëngjes, anija tashmë mund të lundrohej.

Sipas Zyrës së Guvernatorit të Stambollit, trafiku i Bosforit u pezullua përkohësisht për shkak të incidentit, por askush nuk u lëndua dhe nuk ka pasur ndonjë ndotje mjedisore. Anija tani është ankoruar në mënyrë të sigurt në gjirin Bebek.

Anija mban 3000 ton misër. Transporti nga Ukraina filloi përsëri pasi u arrit një marrëveshje për eksportin e drithërave nga Kombet e Bashkuara, Ukraina, Rusia dhe Turqia.

Lady Zehma është një anije mallrash e përgjithshme e ndërtuar në vitin 2005 dhe ka përmasa 172.9 x 29.4 metra. Ai lundron nën flamurin panamez.

 

*TiboNews