“Mjeshtër special” për mbikëqyrjen e dosjes së Trump

Muajin e kaluar, shtëpia e Donald Trump u kontrollua si pjesë e një hetimi për trajtimin e tij në materialet e klasifikuara.

Gjykatësi federal i SHBA-së, Raymond Dearie, është zgjedhur për të shqyrtuar dosjet e sekuestruara në kontrollin e FBI-së në shtëpinë e ish-presidentit amerikan në Florida.

Dearie, 78 vjeç, do të jetë “mjeshtri special” dhe do të vendosë nëse ndonjë dokument është jashtë kufijve në ndonjë procedurë ligjore.

Ai ishte propozuar nga ekipi i zotit Trump dhe Departamenti Amerikan i Drejtësisë tha më parë se nuk kundërshtonte.

Zyrtarët e Departamentit të Drejtësisë thanë më parë se dokumentet e ruajtura në shtëpinë e zotit Trump në Florida ka të ngjarë të ishin fshehur si pjesë e një përpjekjeje për të penguar një hetim të FBI-së.

Autoritetet thonë se këto dokumente duhet të ishin dorëzuar në Arkivin Kombëtar, gjë që presidentët e SHBA-së janë të detyruar ligjërisht ta bëjnë pas largimit nga detyra.

Trump mohon çdo lloj keqbërjeje, duke argumentuar se si president ai kishte deklasifikuar të gjitha dokumentet dhe se ato mbaheshin të sigurta në shtëpinë e tij.

*Tibo News