Mjekja shqiptare në Gjermani

Aurora Dollenberg, e lindur në qytetin e Fierit, pasi mbaroi studimet vendosi të shkoi drejt Gjermanisë për të siguruar një të ardhme internacionale. Prej 10 vitesh Aurora punon dhe jeton në Gjermani si profesioniste mjekësore duke hapur dy klinika private dhe federatën e mjekëve të diasporës.

Në momentin e parë kur ajo ka nisur punë në shtetit gjerman është përballur me diskriminimin dhe racizmi, për shkak se ishte dhe ndër shqoptarët e parë që shkonte në një spital gjerman.

Pandeminë e konsideron si një ndër periudhat më të vështira të punës së saj. Përballja me virusin dhe nkëkohësksht asistimi për ti ardhur në ndihmë Shqipërisë ishin dy sfidat e saj më të mëdha.

Në vitin 2019 Aurora themelon të parën federatë të regjistruar në bazë të juridiksionit gjerman “Federata e Mjekëve Shqiptarë në Europë“, ku është dhe kryetare e saj, nëpërmjet së cilës ajo dëshiron. Aurora është falendereruse për mjekët e federatës, për të cilët ka gjithashtu edhe një mesazh.

Në një intervistë për Tibo News ajo ndau eksperiencën dhe sfidat e saj.

*Tibo News