Mitet më të zakonshme për rënien e flokëve tek meshkujt

Një i rritur ka mesatarisht rreth 100,000 deri 150,000 fije floku dhe humbet deri në 100 prej tyre në ditë, prandaj gjetja e disa fijeve të humbura në furçën e flokëve tuaj, nuk është domosdoshmërisht alarmante.

Arsyet për humbjen e flokëve janë të shumta. Kur rënia e flokëve fillon papritur, shkaku mund të jetë një sëmundje shëndetësore, dieta jo e balancuar ushqimore, medikamentet e përdorura së fundmi, apo dhe ndryshimet hormonale. Nëse humbja e flokëve është graduale dhe bëhet më e dukshme me secilin vit që kalon, një person mund të ketë humbje të trashëgueshme të flokëve.

Përveç atyre që përmendëm, ndër vite kanë qarkulluar mite të ndryshme mbi këtë fenomen. Disa prej më të zakonshmeve i keni të renditura më poshtë:

-Mbajtja e kapelave ose helmetave shkakton rënie të flokëve

Ky është një mit i zakonshëm. Në fakt, për sa kohë që kapelat ose helmetat janë të vendosura siç duhet dhe jo shumë të ngushta, ato nuk do të shkaktojnë rënie të flokëve.

-Larja e shpeshtë me shampo çon në rënie të flokëve

Ky është një tjetër mit. Larja e shpeshtë e flokëve me shampo nuk do të shkaktojë rënie të flokëve nëse përdorni produktet e duhura dhe lani flokët butësisht.

-Humbja e flokëve prek vetëm meshkujt e moshuar

Ndërsa është e vërtetë që meshkujt e moshuar kanë më shumë gjasa të përjetojnë rënie të flokëve, ky problem mund të ndodhë edhe tek meshkujt më të rinj për shkak të faktorëve të tillë si gjenetika, dieta e varfër, stresi dhe infeksionet.

-Stresi është shkaku kryesor i rënies së flokëve

Ndërsa stresi mund të kontribuojë në rënien e flokëve, ai nuk është faktori i vetëm. Shkaqe të tjera përfshijnë gjenetikë, çekuilibër hormonal dhe gjendje mjekësore.

-Rënia e flokëve është gjithmonë e përhershme

Kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Ndërsa disa lloje të rënies së flokëve janë të përhershme, të tjerat mund të kthehen me trajtimin e duhur. Është e rëndësishme të flisni me një mjek ose dermatolog nëse jeni duke përjetuar rënie të flokëve për të përcaktuar shkakun themelor dhe për të eksploruar opsionet tuaja të trajtimit.

Nëse jeni të shqetësuar për rënien e flokëve, është e rëndësishme të ndani faktin nga trillimi. Ndërsa ka shumë mite për humbjen e flokëve, është e rëndësishme të kërkoni informacion dhe këshilla të sakta nga burime të besueshme. Duke u kujdesur për flokët tuaj dhe duke kërkuar trajtim nëse është e nevojshme, ju mund të mbani një kokë të shëndetshme të flokëve për vitet në vijim.