Misioni i parë privat i astronautëve nga NASA

Misioni i parë tërësisht privat i astronautëve në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar u ankorua të shtunën, rreth njëzet e një orë pas ngritjes së tij nga Qendra Hapësinore Kennedy.

Misioni shënon një hap historik përpara në planin e NASA-s për të zhvilluar një ekonomi të qëndrueshme tregtare në hapësirë.

Ankorimi u vonua pak për shkak të një problemi me një furnizim video, por nga ora 8:40 e mëngjesit, një seri “grepash” lidhën në mënyrë të sigurt Ekuipazhin Dragon Endeavour me postin orbital ndërsa udhëtonte me afro 17,500 mph.

Udhëtimi shënon herën e pestë që komandanti i misionit Axiom-1, Michael López-Alegría, ka bërë udhëtimin në hapësirë ​, në tre anije të ndryshme kozmike, pasi kishte fluturuar më parë në anijen kozmike dhe kapsulën ruse Soyuz.

Ekuipazhi i parë tërësisht privat i astronautëve u mirëprit në bord nga anëtarët e misionit Crew-3 të NASA-s: Kayla Barron, Raja Chari, Thomas Marshburn dhe Matthias Maurer.