“Mirë se vini në seks” libri i veçantë për fëmijë, reagime të shumta në Australi

Në Australi reagime të shumta janë ngritur ndaj një libri me përmbajtje seksi për fëmijët. Libri “Mirë se erdhët në seks: udhëzues për seksualitetin, kënaqësinë dhe zbulimin e pyetjeve tuaja pa kuptim“, i shkruar për fëmijët e moshës tetë vjeç e lart.

Në fakt, një zinxhir i madh dyqanesh u detyrua ta tërhiqte nga raftet dhe tani ta bënte të disponueshme vetëm online për shkak të zhurmës.

Një zëdhënës i librarive Big W ka thënë për mediat se do të ndalonte shitjen e librit në dyqane pas “incidenteve të shumta të sulmeve” ndaj stafit. “BIG W do të vazhdojë të shesë librin e prindërimit, Mirë se vini në seks, si pjesë e gamës sonë të prindërimit ,” tha zëdhënësi.

Libri i Dr. Melissa Kang dhe Yumi Stynes ​​kushton 16 dollarë dhe u lirua majin e kaluar, ndërsa në kuadër të reagimeve të prindërve ata kërcënuan se do të bojkotojnë dyqanet deri në ndalimin e shitjes së tij.

Ndërsa Big W e mbështeti librin, duke pretenduar se ishte ” edukativ, i përshtatshëm për moshën dhe gjithëpërfshirës “, kritikët shkuan aq larg sa e quajtën atë “pornografik” dhe kërkuan që të tërhiqej, sipas Neë York Post.

Rachael Wong, shefe ekzekutive e Forumit të Grave në Australi, i tha Ben Fordham Live të 2GB të martën se ajo “ndihet e sëmurë fizikisht nga mendimi se fëmijët e lexojnë atë”, duke e përshkruar atë si një “udhëzues grafik seksi për fëmijë”. Ajo u shqetësua më tej nga fakti që një nga autorët e librit deklaroi se ndërsa libri është i përshtatshëm për moshat 10 deri në 15 vjeç, ajo do të ishte “e lumtur me një 8-vjeçar të pjekur dhe inteligjent duke e shfletuar atë “.

Ai gjithashtu kundërshtoi gjuhën rreth pëlqimit të përdorur në libër, i cili thekson se mosha ligjore është ose 16 ose 17 vjeç dhe sugjeron se “nëse diferenca në moshë është e vogël, ligji mund ta marrë parasysh”. Wong akuzoi autorët se përmendnin moshën ligjore vetëm për të shmangur “hyrjen në telashe sepse libri është në thelb një manual seksi për fëmijë”.