Ministrja gjermane e Arsimit: Shkollat ​​duhet të përgatisin studentët për luftë

Studentët në Gjermani duhet të jenë më të përgatitur për të përballuar të gjitha llojet e krizave dhe katastrofave të mundshme, tha ministrja gjermane e Arsimit Bettina Stark-Watzinger.

Stark-Watzinger tha se shkollat ​​duhet të trajtojnë mbrojtjen civile dhe theksoi se qëllimi duhet të jetë “të rrisim elasticitetin tonë”.

“Shoqëria në tërësi duhet të jetë e përgatitur mirë për krizat, duke filluar nga një pandemi, fatkeqësi natyrore apo luftë,” tha ajo.

Ministrja gjermane foli për stërvitjet e mbrojtjes civile të cilat bëhen në shkollave e vendeve të tjera, si në Mbretërinë e Bashkuar, duke thënë se Gjermania gjithashtu mund t’u mësojë studentëve dhe nxënësve të njëjtën gjë.

Ajo bëri thirrje gjithashtu për zhvillimin e një marrëdhënieje midis nxënësve të shkollave dhe forcave të armatosura, duke sugjeruar që oficerët ushtarakë të vizitojnë shkollat ​​për të shpjeguar se çfarë “Bundesëehr bën për sigurinë tonë”.