Miliarderi Musk si CEO i përkohshëm i Twitter

Anëtarët e bordit u mblodhën, ndërsa aksionet e Tesla-s ranë me pjesën tjetër të bursës të, Elon Musk mund të jetë CEO i përkohshëm i kompanisë së mediave sociale.

Musk, njeriu më i pasur në botë, është gjithashtu CEO në Tesla  kryeson dy sipërmarrje të tjera, The Boring Company dhe SpaceX.

Më herët, Musk tha në një dosje se kishte siguruar pak më shumë se 7 miliardë dollarë fonde nga një grup investitorësh, duke përfshirë miliarderin bashkë-themelues të Oracle, Larry Ellison, për të financuar blerjen e Twitter prej 44 miliardë dollarësh nga Musk.

Regjistrimi tregoi gjithashtu se një investitor nga Arabia Saudite, fillimisht kishte kundërshtuar blerjen, ra dakord gjithashtu të fuste në aksionet e tij prej 1.89 miliardë dollarësh në marrëveshje në vend që të arkëtonte.

Musk do të vazhdojë të mbajë bisedime me aksionarët ekzistues të Twitter për të kontribuar me aksione në blerjen e propozuar.

Larry Ellison, një anëtar i  bordit në Tesla dhe një mik i ngushtë i Musk, ka dhënë 1 miliard dollarë për financimin.

Ndërkohë, aksionet e Tesla-s ranë më shumë se 7% duke treguar se investitorët ishin të shqetësuar për përfshirjen në rritje të Musk në Twitter.

Aksionet e Twitter zgjeruan fitimet, por ishin ende të ulëta ndaj ofertës së Musk prej 54.2 dollarësh.