Microsoft me rënie të ardhurash në Forex

Microsoft uli parashikimin e saj për të ardhurat e tremujorit të katërt.
Kjo e bën atë kompaninë më të fundit amerikane që paralajmëroi për një goditje nga një monedhë më e fortë e gjelbër dhe duke ulur aksionet e saj me 3%.
Një Rezervë Federale e ashpër dhe tensionet e rritura gjeopolitike kanë nxitur një rritje prej 14% të dollarit, duke detyruar kompani të tilla si Coca-Cola dhe Procter & Gamble të zbusin pritshmëritë për pjesën tjetër të vitit.
Microsoft, i cili merr rreth gjysmën e të ardhurave të tij nga jashtë Shteteve të Bashkuara, uli parashikimin e të ardhurave për produktet e Windows, cloud dhe kompjuterin personal.
Gjigandi i teknologjisë pret që të ardhurat për tremujorin të jenë midis 51.94 miliardë dhe 52.74 miliardë dollarë.
Analistët parashikojnë fitime prej 2.33 dollarë për aksion me të ardhura prej 52.87 miliardë dollarësh, sipas të dhënave të Refinitiv.