Meta do të jetë më transparente me reklamat politike

Pronari i Facebook, Meta, do të ndajë më shumë të dhëna mbi zgjedhjet e synimeve të bëra nga reklamuesit që shfaqin reklama politike dhe sociale në bazën e të dhënave të reklamave publike

Meta tha se do të përfshijë informacion të detajuar të synimit për këto reklama individuale në bazën e të dhënave “Facebook Open Research and Transparency”.

Gjigandi i mediave sociale është përballur me presion vitet e fundit për të ofruar transparencë rreth reklamave të synuara në platformat e tij, veçanërisht rreth zgjedhjeve.

Në vitin 2018, ajo publikoi një bibliotekë publike reklamash, megjithëse disa studiues e kritikuan atë për defekte dhe mungesë të të dhënave të detajuara.

Meta tha se informacioni shtesë në bibliotekën e reklamave do të shtohet në korrik.

Kompania ka drejtuar programe të ndryshme me studiues të jashtëm si pjesë e përpjekjeve të saj për transparencë.

Në vitin 2021, kishte çaktivizuar llogaritë e një grupi studiuesish të Universitetit të Nju Jorkut që studionin reklamat politike në platformën e saj për shkak të shqetësimeve për privatësinë e përdoruesve.