Më trego çfarë sheh, të të them llojin e personalitetit

Çfarë shikon shikon në këtë foto?

Thuhet se një iluzion optik viral zbulon tiparet më të forta të personalitetit, duke përfshirë nëse ata janë shumë të pavarur ose kanë një intuitë të fortë.

Testi psikologjik vizual është një nga shumë iluzionet optike të postuara në TikTok nga krijuesja Mia Yilin.

“Cila është gjëja e parë që shihni në këtë foto?” pyet ajo në video.

Kur shikohet mjaft gjatë, fotografia përshkruan fytyrën e një njeriu të bardhë me flokë të zinj të dredhur, ashtu edhe këndin anësor të një pinguini bardh e zi me një sfond blu.

Në varësi të mënyrës se si një person e interpreton imazhin, ai mund të shohë një burrë ose një pinguin.

Yilin pretendon se nëse shikuesi e sheh njeriun apo pinguinin së pari zbulon të vërtetën pas personalitetit të tyre.

Ajo shpjegon se ata që e shohin pinguinin së pari ka të ngjarë të jenë shpirtra të pavarur që dëshirojnë lirinë dhe autonominë.

Këta njerëz lulëzojnë kur kanë hapësirën për të ndjekur interesat dhe qëllimet e tyre.

Ata ndonjëherë përshkruhen si njerëz të përmbajtur ose të largët, por kjo ndodh sepse ata i japin përparësi kohës së tyre.

Ata që e shohin për herë të parë njeriun në imazh, me sa duket kanë një “shqisë të gjashtë kur bëhet fjalë për njerëzit”.

Ata kanë një intuitë të jashtëzakonshme dhe një aftësi të besueshme për të ndjerë emocionet dhe qëllimet e njerëzve të tjerë.

Megjithatë, këta njerëz priren të dyshojnë në vetvete dhe vazhdimisht kërkojnë vërtetim nga të tjerët, gjë që i bën ata të hamendësojnë instinktet e tyre.

Videoja ka mbledhur 576,000 shikime teksa njerëzit shikojnë imazhin dhe përpiqen ta njohin veten pak më mirë.

Iluzioni optik është i ngjashëm me një test Rorschach, ose testin e njollosjes së bojës, i cili përbëhet nga një seri 10 njollash simetrike ku subjekti shpreh atë që sheh.

Përgjigjet përdoren për të matur çrregullimet e mendimit për të identifikuar sëmundjet mendore.