Me tragjedinë e Titan do bëhet një film ‘i vërtetë’

Ngjarjet e tmerrshme të nëndetëses Titan të OceanGate mbërthyen botën dhe Hollivudi tashmë po e kthen atë në një film.

Dërguar për të eksploruar rrënojat e Titanikut, nëndetësja humbi kontaktin dhe u zhduk në brigjet e SHBA dhe Kanadasë pothuajse dy orë pas nisjes.

Pas një kërkimi pesëditor, u zbulua se Titan kishte shpërthyer teksa zbriste, duke vrarë të pesë burrat në bord duke përfshirë CEO-n e OceanGate, Stockton Rush.

Katër muaj më vonë, është njoftuar për një film të zhanrit thriller së bashku me një dokumentar nga MindRiot Entertainment, të dy të titulluar aktualisht Salvaged.

Brian Dobbins, producenti pas Black-ish dhe The Blackening, ka nënshkruar për bashkëprodhimin e filmit.

Filmi mendohet të mbulojë periudhën para, gjatë dhe pas tragjedisë me Justin MacGregor të MindRiot dhe Jonathan Keasey të vendosur për të shkruar skenarin.

“Filmi ynë jo vetëm që do të nderojë të gjithë ata që janë përfshirë në tragjedinë zhytëse dhe familjet e tyre, por filmi do të shërbejë si një anije që trajton gjithashtu një shqetësim më makro për natyrën e medias sot.

Regjisorët thonë se bota ‘ka të drejtë të dijë të vërtetën’, duke theksuar se ka ‘gjithmonë nuanca’.

Në korrik, drejtori i Titanikut, James Cameron, mohoi të dëshironte të bënte një version të dramatizuar të ngjarjeve.

Një dokumentar i Channel 5 mbi tragjedinë u transmetua menjëherë pasi tragjedia u konfirmua.