AlbanianEnglish

Mbyllja e qytetit kinez nga rreziku i Covid-19 shqetëson furnizuesit e Apple-it

Prodhimi i iPhone nga Apple nuk do të marrë goditje të fortë nga pezullimi i operacioneve të Foxconn në qytetin kinez të Shenzen. Qyteti Shenzen po përballet me kufizime të reja për të parandaluar përhapjen e mundshme në masë të gjerë të COVID-19.

Furnizuesi kryesor i Apple, Hon Hai Precision Industry i njohur si Foxconn, tha se ka pezulluar “operacionet” në Shenzhen deri në një njoftim të dytë.

Një analist shkroi se ndikimi nga bllokimi i Shenzhen në prodhimin e  iPhone EMS duhet të jetë i kufizuar deri në 10% i maksimumit të prodhimit global të iPhone.

Rajoni Shenzhen përfaqëson më pak se 20% të kapacitetit total të prodhimit të iPhone për Hon Hai.

Shumë fabrika në Kinë, përfshirë fabrikat e drejtuara nga prodhuesit e automjeteve Toyota dhe Volkswagen, u pezulluan për shkak të kufizimeve.

Bllokimet në rajonin e Shangait mund të jenë më shkatërruese për kompanitë prodhuese.

Pjesa dërmuese fabrikave të Foxconn janë të përqendruara në Azinë Lindore, Brazil, Indi, Evropë dhe Meksiko.

You don't have permission to register