Mbretëresha e Danimarkës në gjendje të rënduar shëndetësore

Mbretëresha Margarita e Danimarkës njoftoi një lajm të rëndësishëm shëndetësor në një deklaratë të shkurtër të publikuar në faqen zyrtare të Pallatit. Sipas njoftimit, Mbretëresha do t’i nënshtrohet një operacioni në shkurt për të trajtuar një problem të gjatë të shpinës.

‘Për disa kohë, Madhëria e saj është prekur nga problemet me shpinën dhe gjendja është përkeqësuar. Pas konsultimit me specialistët, Mbretëresha vendosi t’i nënshtrohej një operacioni. Operacioni është planifikuar për të mërkurën, më 22 shkurt në Rigshospitalet në Kopenhagë, ku më pas do të trajtohet Mbretëresha. Rrjedhimisht, pritet një kohëzgjatje më e gjatë e rikuperimit fizik. Kjo do të thotë se programi zyrtar i Madhërisë së Saj në të ardhmen e afërt do të shtyhet, anulohet ose trajtohet nga anëtarë të tjerë të familjes mbretërore.’

Mbretëresha Margaret, tani monarkja më jetëgjatë në botë pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II, drejton një familje mbretërore të dobësuar pas vendimit të saj për t’i hequr titujt e HRH katër prej nipërve të saj. 20-vjeçari Felix dhe 23-vjeçari Nikolai, djemtë e Princit Joachim me gruan e tij të parë Alexandra dhe Henrik 13-vjeçar me Athenën 11-vjeçare, fëmijët e tij me gruan e tij Princeshën Maria nuk mbajnë më titujt e tyre mbretërorë.

M.H/TiboNews*