Mbi 1000 fëmijë vdesin çdo ditë nga uji i kontaminuar

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët ( UNICEF ) tha se uji i kontaminuar dhe mungesa e infrastrukturës sanitare kanë vënë në rrezik jetën e gati 200 milionë fëmijëve në mbarë botën.

Çdo ditë, më shumë se 1000 fëmijë nën moshën 5 vjeç vdesin nga sëmundjet e shkaktuara nga pirja e ujit të kontaminuar, mungesa e pastrimit të ujit dhe kanalizimeve, raporton UNICEF.

Një total prej 190 milionë të miturve në 10 vende afrikane janë në rrezik, sipas analizave të agjencisë së OKB-së për fëmijë.

Situata është më alarmante në shtetet e Afrikës Perëndimore dhe Qendrore, më konkretisht në Benin, Burkina Faso, Kamerun, Çad, Bregun e Fildishtë, Guine, Mali, Nigeri, Nigeri dhe Somali.