Masakra në Moskë, sulmi më i rëndë në Rusi për gati 20 vjet

Mbi 90 njerëz u vranë pas sulmit terrorist në Crocus City Hall, një vend i njohur koncertesh pranë Moskës. Ky ishte sulmi më vdekjeprurës në Rusi për gati 20 vjet, shkruan BBC.

Në vendin ku ndodhi ngjarja e rëndë, hetuesit ka kryer hetime gjithë natës për të mbledhur prova, duke përfshirë armët dhe municionet e braktisura të lëna nga personat e armatosur.

Presidenti Vladimir Putin nuk ka bërë ende ndonjë koment publik mbi sulmin.

Në Moskë dhe në qytete dhe qytete të tjera anembanë Rusisë këtë mëngjes janë bërë homazhe dhe janë ndezur qiri, gjithashtu  janë shpërndarë mbishkrime “Ne vajtojmë”, referuar ngjarjes së rëndë.

Për këtë sulme terrorist njëmbëdhjetë persona janë arrestuar. Sipas autoriteteve ruse 4 prej tyre morën pjesë drejtpërdrejt në sulmin terrorist në vendin e koncertit “Crocus”.