AlbanianEnglish

Marshim klimatik kundër ngrohjes globale në Roterdam

Dhjetë mijë protestues iu bashkuan marshimit klimatik kundër ngrohjes globale në Roterdam të dielën pasdite.

Shumë nga protestuesit kishin shenja që kritikonin protestat e fermerëve kundër planeve më të fundit të qeverisë holandeze për azotin, që është të ulë nivelet e azotit deri në 70%.

Ndërsa fermerët besojnë se planet e qeverisë janë shumë “joreale”, protestuesit besojnë se qeveria nuk po bën mjaftueshëm.

Shumë protestues shfaqën pakënaqësinë e tyre me transportin e fluturimit. Aeroporti holandez, Schiphol, ka pasur mungesë të personelit dhe po përpiqet të përballet me turmat që vijnë pas lehtësimit të masave anti-COVID.

You don't have permission to register