Madonna dhe sfida e saj me moshën

Mund ta duash ose urresh, por nuk mund ta mohosh që Madonna është mbretëresha e popit dhe një simbol i rishpikjes.

Njerëzit mund ta njohin atë për polemikat e saj të pafundme, por mënyra se si ajo ndryshoi mendjen e shumë njerëzve është e pamohueshme.

Historia e suksesit të saj mund të bëhet një libër së bashku me figura të tjera kult, si Michael Jackson dhe Elvis Presley. Por, në fakt, ajo që duroi kjo grua e fortë për të arritur majat, ka qenë gjithçka tjetër veçse magjepsëse.

  • Lufta e saj kundër moshës ka qenë e gjatë dhe rraskapitëse.

Që nga fillimi i karrierës së saj, Madonna dukej se ishte në qendër të disa prej kritikave më të ashpra që një yll mund të duronte. Ajo vetë i referohet kësaj periudhe kohore si thellësisht seksiste dhe mizogjene.

Si një interpretuese 64-vjeçare, Maddona vazhdon të luftojë me të gjitha mënyrat kundër moshës.

  • Ajo ka mendimin e saj për plakjen, i cili nuk mund të thyhet.

Madonna ka qenë gjithmonë e zëshme për plakjen. Ndërsa shumë tabloide vazhdojnë të tregojnë moshën e saj, asaj ende nuk i intereson dhe ka këndvështrimin e saj për konceptin e plakjes.

Në një nga fjalimet e saj, ajo gjithashtu u kthye në kaq shumë ikona të pop-it të humbur gjatë dekadës së fundit.

“Michael është zhdukur. Tupac është zhdukur. Princi është zhdukur. Whitney është zhdukur. Amy Winehouse është zhdukur. David Bowie është zhdukur. Por unë jam ende në këmbë. Unë jam një nga ata me fat dhe çdo ditë numëroj bekimet e mia.”

  • Ajo vazhdon të ndajë një mesazh vërtet të rëndësishëm që motivon fansat e saj

Madonna nuk ka qenë kurrë e panjohur për të shtyrë kufijtë dhe nuk ka turp të ekspozojë të vërtetën pas shoëbiz-it dhe standardeve të tij të dyfishta. Pa pretenduar se i pëlqen gjithçka për standardet moderne, ajo u dërgon hapur një mesazh ndjekësve të saj.

Ajo thotë: “Mos u plak. Të plakesh është mëkat. Do të kritikoheni, do të shaheni dhe patjetër që nuk do të luheni në radio”.

Në vitin 2023, pas Grammy, shumë njerëz e quajtën atë “të panjohur” për shkak të pamjes së saj, por Madonna nuk hezitoi të shprehte mendimin e saj për këtë.

“Ja çfarë kam mësuar pas 4 dekadash në muzikë. Nëse ata ju quajnë tronditës, skandaloz, problematik, provokues ose të rrezikshëm, padyshim që jeni duke bërë  diçka”, tha ajo në ceremoni.

Çfarë mendoni për standardet moderne të bukurisë me të cilat përballen gratë? Cila prej tyre shkakton reagimin më emocional tek ju?