Madonna bën histori me këngën e re

Madonna ka arritur një triumf të rrallë si gruaja e parë, pas Cher, që ka pasur një këngë në Billboard Hot 100 për pesë dekada të ndryshme. Këto dy ikona femërore janë artistet e vetme që kanë arritur një sukses të tillë.

Kënga “Popular” është rezultat i bashkëpunimit mes saj, Playboy Carti dhe The Weeknd për albumin e tij të ri, “The Idol”. Ky projekt është përshkruar si një rrëfim i një ylli pop që përfshihet në rrjetin e një pronari të një klubi natësh. Aktorët kryesorë të këtij projekti janë The Weeknd dhe Lily-Rose Depp.

Përveç Cher dhe Madonna, të gjithë artistët tjerë që kanë debutuar në Billboard Hot 100 për pesë ose më shumë dekada janë artistë meshkuj si Elvis Presley, Frank Sinatra dhe Michael Jackson, ose grupet e formuara kryesisht nga meshkuj si Rolling Stones dhe Santana.

Kënga “Popular” u publikua më 2 qershor dhe ka shoqëruar një valë reagimesh dhe kritikash për albumin “The Idol”, që ka shkaktuar një sensacion në internet që prej premierës së tij në Festivalin e Këngës në Kanë, në maj.

Shumica e reagimeve kanë qëndruar te personazhi i Lily-Rose dhe skenat e tij eksplicite që përfshihen në projekt.