Macron gati për të kundërshtuar të djathtën ekstreme: Franca të qëndrojë në Francë

Në një konferencë për shtyp, Emmanuel Macron është shprehur se dëshiron të rregullojë kohën që do të shpenzojnë para ekranit fëmijët francezë, të testojë uniformën e shkollës së detyrueshme dhe nuk është kundër që të gjithë nxënësit e shkollave fillore duhet të mësojnë himnin kombëtar.

Presidenti francez, i cili po përpiqet të kufizojë përfitimet e mundshme të së djathtës ekstreme në zgjedhjet evropiane, parashtroi vizionin e tij për vitet e ardhshme duke u fokusuar në ligjin dhe rendin, arsimin dhe politikat pro-biznesit, disa ditë pasi emëroi kryeministrin më të ri të Francës, Gabriel Attal .

Macron deklaroi se planet e tij ishin që “Franca të qëndronte në Francë”. Ai u përqendrua në luftën e votuesve me të ardhura të ulëta dhe të mesme për të jetuar mirë dhe premtoi të nxisë bizneset duke reduktuar burokracinë, teksa kërkonte të lëvizte nga ndryshimet e kontestuara të pensioneve të vitit të kaluar dhe ligji i imigracionit.