Macron: Europa duhet të marrë vendime të guximshme për të mbrojtur Ukrainën

Presidenti francez Emmanuel Macron është shprehur se Bashkimi Europian duhet të marrë vendime të guximshme për të mbrojtur Ukrainën, përpara se SHBA-ja potencialisht të vendosë të pezullojë ose të reduktojë mbështetjen e saj ushtarake për Kievin.

“Europa ishte me fat që kishte Amerikën si partner, por ne duhet të jemi të kthjellët.

Ukraina është pjesë e kontinentit europian dhe çfarëdo që të vendosë Amerika, ne duhet të marrim vendimet e duhura dhe të guximshme për të mbështetur Ukrainën dhe popullin ukrainas.

Ky është një moment përcaktues për Europën. Ne duhet të jemi gati të veprojmë për të mbrojtur dhe mbështetur Ukrainën, çfarëdo që të duhet dhe çfarëdo që të vendosë Amerika”, tha Macron.