Lufta risjell krizën e turizmit në Adriatik

Bregdeti i Adriatikut të Evropës duhet të jetë i mbushur me pushues gjatë verës, por ky sezon mund të jetë më i qetë se zakonisht. Hotelierët në Kroaci, Mal të Zi dhe Shqipëri po goditen rëndë pasi turistët rusë dhe ukrainas anulojnë udhëtimet e tyre për shkak të luftës.

Rusët po mbahen larg si pasojë e sanksioneve, ndërsa rreth 380,000 prej tyre normalisht do të vizitonin Malin e Zi gjatë verës, me turizëm që përbën rreth 20% të ekonomisë së vendit.

Banka Botërore muajin e kaluar uli parashikimin e rritjes vjetore të Malit të Zi në 3.6% nga 5.9% dhe një histori e ngjashme ndodh edhe për Shqipërinë.

Bizneset e turizmit në rajon kishin shpresuar se ky vit do të shënonte një rikthim nga rënia e krizës shëndetësore.