Lufta në Ukrainë/ CNN: Zyrtarët amerikane, të zhgënjyer nga kundërofensiva e Kievit

Fazat e hershme të kundërofensivës ukrainase kanë patur më pak sukses sesa pritej, me forcat ruse që tregojnë më shumë aftësi sesa sugjerojnë vlerësimet e bllokut perëndimor. Kështu raporton CNN, duke cituar dy zyrtarë perëndimorë dhe një zyrtar të lartë ushtarak amerikan.Kundërofensiva është “nuk përmbush pritjet në asnjë front”, tha një nga zyrtarët.

Zyrtarët paralajmëruan se kundërofensiva është ende në fazat e saj të hershme dhe se SHBA dhe aleatët e saj “mbeten optimistë” se forcat ukrainase do të jenë në gjendje të arrijnë fitime territoriale me kalimin e kohës.

SHBA dhe aleatët e saj ka të ngjarë të presin të paktën deri në korrik për një vlerësim më të plotë të përparimit të kundërofensivës, e cila u nis gradualisht gjatë javëve të fundit dhe shihet si vendimtare për përcaktimin se kush fiton përfundimisht luftën, e cila filloi kur Rusia pushtoi vitin e kaluar.