Lufta ndaj inflacionit, Amerika ka nevojë për më shumë emigrantë

Çmimet e konsumit në Shtetet e Bashkuara u rritën me një normë vjetore prej 7.7 % në tetor, muaji i nëntë radhazi, falë kërkesës ende në rritje dhe ofertës. Të gjithë sytë janë drejtuar te Rezerva Federale e SHBA-së për të ulur kërkesën duke rritur normat e interesit.

Dy ekspertë amerikanë thanë se qeveria amerikane duhet të luftojë inflacionin me të gjitha aftësitë e saj dhe zgjidhja është emigracioni, pasi vetëm punëtorët e huaj mund të plotësojnë mungesat në tregjet e punës.