Lija e majmunit nuk ka mbërritur në Shqipëri

Edhe pse lia e majmunit është përhapur në vende të ndryshme të botës, zyrtarisht në Shqipëri ende nuk ka prani të saj.

Megjithatë sipas specialistëve rreziku mbetet i konsiderueshëm duke qenë se ky infeksion është konfirmuar në vende pranë Shqipërisë.

Sëmundja po gjen përhapje më shumë tek grupmosha 21-25 vjeç në vendet ku është konfirmuar.

Sipas OBSH-së lia e majmunit deri më tani është përhapur në të paktën 27 shtete dhe shumica e rasteve janë regjistruar në Amerikën e Veriut dhe Europë.

*Tibo News