Lady Gaga, Beyonce dhe Oprah i kanë zgjidhur problemet e gjumit kështu

Meditimi mund të duket i vështirë, por studimet tregojnë se është një mënyrë e shkëlqyer për t’ju ndihmuar të bini në gjumë brenda disa minutave, edhe nëse ndiheni të stresuar.

Në Britaninë e Madhe, një në tre njerëz vuan nga pagjumësia dhe shumë terapistë modernë të specialiteteve të ndryshme kanë kërkuar mënyra të ndryshme për të ndihmuar pacientët e tyre të bien në gjumë. Skanimi i trupit, një teknikë e rrënjosur në nidra yoga, synon të lidhë më mirë trupin dhe mendjen, e cila relakson trupin në faza dhe më pas e ndihmon atë të flejë. Teknika është shumë e njohur jashtë vendit dhe ndiqet me besnikëri, ndër të tjera, nga Lady Gaga, Beyoncé dhe Oprah Winfrey.

Teknika është e thjeshtë dhe herët e para mund të provoni relaksimin me ndihmën e celularit dhe kufjeve. Në platforma të ndryshme të përmbajtjes mund të gjeni video meditimi të gjumit, të ndiqni udhëzimet disa herë dhe më pas të përpiqeni ta zbatoni vetë teknikën, e cila përfshin hapat e mëposhtëm.

-Së pari ju shtriheni dhe mbyllni butësisht sytë.

-Merrni 3-5 frymë përmes hundës, duke nxjerrë përmes gojës.

-Filloni të ndjeni trupin tuaj të shtrirë dhe gradualisht kthehuni në ritmin tuaj normal të frymëmarrjes.

Theksoni fillimisht këmbët tuaja. Mundohuni të vini në kontakt me shqisat tuaja. Pyesni veten se çfarë ndjeni në këmbët tuaja, ndonjë shqetësim apo ndjenjë tjetër. Mos bëni asgjë nëse nuk ndiheni rehat, thjesht pranoni faktin dhe vazhdoni përpara.

Lëvizni vëmendjen te kyçet tuaja, bëni të njëjtën gjë dhe vazhdoni derisa të arrini kokën, duke theksuar çdo herë një pjesë të ndryshme të trupit,

Nëse gjatë skanimit ndjeni ndonjë tension, merrni frymë thellë dhe nxirreni sikur po e nxirrni atë nga ju.

Para se të arrini në kokën tuaj, vëzhgoni, por pa e prishur qetësinë tuaj, në çfarë gjendje është trupi juaj dhe reflektoni për ndjenjat tuaja. Sigurisht që ekziston mundësia që të bini në gjumë para kësaj pike. Një skanim i trupit mendor është një mënyrë që mund të çlirojë gradualisht tensionin në mënyrë që të mos e detyroni veten të mendoni diçka stresuese, siç është fraza “tani duhet të pushoj”.

Mund të zgjasë nga dhjetë minuta deri në gjysmë ore dhe nëse arrini të gjeni ritmin e duhur të frymëmarrjes që ju relakson, do të keni një përvojë të përsosur që do të dëshironi ta përjetoni çdo ditë.