Kush është raca më e preferuar e qenve?

Sipas statistikave të regjistrimit të Klubit Amerikan të Kennelit, Labrador Retriever është rrëzuar nga froni si raca më e njohur e qenve në SHBA për herë të parë në 31 vjet. Vendin e tij e zuri Bulldogu francez.

Bulldog francez është ngjitur në mënyrë të qëndrueshme në renditjen e AKC-së gjatë dekadave të fundit, duke zënë vendin e 14-të në 2012. Në vitin 2021, raca mbajti vendin nr. 2, pas laboratorëve të njohur, por përpara Golden Retrievers. Në fund të fundit, kush mund t’i rezistojë veshëve të tyre të adhurueshëm si lakuriq dhe hundës së rrudhur? Raca është bërë e preferuara në mesin e të famshëmve, e dashur nga të gjithë, nga Reese Witherspoon tek Megan Thee Stallion.

Një pjesë e asaj që e bën këtë racë kaq të lehtë për t’u dashuruar është madhësia e tij i vogël dhe sjellja e qetë, sipas AKC. Bulldogët francezë zakonisht nuk janë të prirur për të lehur dhe nuk kanë nevojë për aq stërvitje sa qentë më të mëdhenj, duke i bërë ata të përshtshëm për ata që jetojnë në apartamente ose shtëpi më të vogla.

Megjithatë, si shumë raca qensh, bulldogët francezë janë të prirur ndaj disa problemeve shëndetësore, duke përfshirë ato që ndikojnë në aftësinë e tyre për të marrë frymë. Racat me fytyrë të sheshtë, të cilat përfshijnë Bulldog anglez dhe Pugs, janë veçanërisht të prirur ndaj këtyre problemeve për shkak të vrimave të ngushta të hundës dhe rrugëve më të vogla të frymëmarrjes. Kjo ka bërë që disa veterinerë të paralajmërojnë kundër blerjes së qenve të tillë, të cilët janë edukuar për të shfaqur karakteristika të tilla.

Top 10 më të njohurit në SHBA

Bulldogët francezë

Labrador Retrievers

Golden Retrievers

Qentë Stani Gjerman

Poodless

Bulldogët

Rottweilers

Beagles

Dachshunds

German Shorthaired Pointers