Kur është koha më e mirë për t’u stërvitur nëse doni të humbni peshë?

Nëse qëllimi juaj kryesor i stërvitjes është humbja e peshës, mund të merrni parasysh kohën se kur stërviteni gjatë ditës. Një studim i ri ofron të dhëna që mund t’ju ndihmojë të humbni peshë.

Sipas një studimi të botuar në revistën Obesity, stërvitja ndërmjet orës 7 të mëngjesit dhe 9 të mëngjesit është shoqëruar me një perimetër më të ulët të belit dhe indeksin e masës trupore (BMI) sesa njerëzit që ushtrohen gjatë mesditës ose mbrëmjes (BMI – indeksi i masës trupore është një vlerë që llogaritet me peshën dhe gjatësinë e një personi)

Ata që ushtroheshin në mëngjes kishin një BMI mesatare 27.5, krahasuar me ata që stërviteshin në mesditë (09:00 e mëngjesit deri në 16:00) dhe në mbrëmje (17:00 deri në 20:00), të cilët kishin BMI mesatare 28.3.

Arsyet se pse stërvitja në mëngjes mund të jetë më efektive në humbjen e peshës mund të kenë të bëjnë si me fiziologjinë ashtu edhe me zakonet e jetesës, thanë autorët e studimit për CNN. Për më tepër, njerëzit e mëngjesit mund të jenë biologjikisht të ndryshëm nga “bufat e natës”.